Гордост и огромен успех на елитната единица

Македонските „Тигри“ први во брзо и прецизно пукање на натпревар во Јордан (ФОТО+ВИДЕО)

Тимот на македонската елитна Единица за специјални задачи „Тигар" постигнаа огромен успех во вешто, брзо и тактичко пукање и освои прво место на натпреварот што се одржува во Аман, главниот град на Јордан. Специјалците успеаја да се издигнат на врвот во една од најтешките и најсложените дисциплини во конкуренција со тимови од 40 земји од светот.

Меѓународниот натпревар на специјални единици KASOTC се одржува вопериодот од 14 до 20 април. Натпреварот се спроведува во 5 дисциплини во текот на 5 дена. Во една од најсложените дисциплини TOP SHOT, која се состои од полигонско тактичко пукање со пушка, пиштол и сачмарка, со ограничен број куршуми, во краток временски период и во определен број мети (вешто, брзо и прецизно пукање), тимот од ЕСЗ го освои првото место, соопштуваат од МВР.

Кризата на вредности влијае негативно на балансот помеѓу императивот за слобода и потребата за безбедност, стеснувајќи го либералниот простор на современо конципираните општества.

повеќе

Mора да се научиме како да ги градиме политиките кои ќе водат кон осврт на сите теми важни за градење позитивен мир, но и реторички да останеме конзистентни на она за што се залагаме.

повеќе

Во изминатите 24 години откако Македонија и САД воспоставија официјални дипломатски односи, македонско-американските трговски врски растат бавно, но сигурно.

повеќе