МИНИСТЕРСТВО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ

Лутфиу ја потпиша Програмата за вториот циклус на студии на Факултетот за исламски науки

Министерот за образование и наука , Пиштар Лутфиу заедно со претставници на Министерството за образование и наука (МОН), денес оствари работна средба со раководството на Факултетот за исламски науки.

Делегацијата на МОН беше пречекана од страна на претседателот на ИВЗ Реис Ул Улема Хаџи Сулејман Ефенди Реџепи и деканот на Факултетот за исламски науки(ФИН) Фаредин Ебиби.

Министерот Лутфиу на претседателот на ИВЗ и на деканот на Факултетот за исламски науки им честита за Решението за почеток со работа од страна на МОН за вториот циклус  на студии од академската 2017/2018 година. Исто така од страна на МОН се обезбедени 4 милиони денари за научната и образовната дејност на ФИН.

На средбата Министерот и претседателот на ИВЗ  разговараа и за надминување на предизвиците во насока на создавање на поквалитетни кадри, конкуренти во областа на развојот на  оваа висока образовна институција, соопштија од МОН.

 

Прашањето на потпишување договор за добрососедство со Бугарија е вештачко прашање.

повеќе

Никој од политичарите не сака на народот да му ја каже вистината. Вистината за Македонија.

повеќе

Референдумот во Дојран во недела е поделикатен од оние во Гевгелија, Богданци и Валандово, зашто отворањето рудник во Казандол може да го кутне во уште потешка агонија eзерото кое е прогласено за споменик на природата. 

повеќе