По денешното појавување во СЈО

Јанева избега од новинарските прашања, даде изјава и си замина

Специјалната обвинителка Катица Јанева даде изјава и избега од новинарите кои имаа многу прашања во врска со случувањата  за случајот „Рекет“. Клучните прашања за нејзина вмешаност останаа неодговорени. Во својата изјава таа посочи дека не е вмешана во случајот „Рекет“. Додека зборуваше покрај неа немаше ниту еден обвинител од СЈО. 

Иако новинарите инсистираа на одговори, Јанева замина во една од канцелариите каде што остана до заминувањето на новинарите.

 Фото: Роберт Атанасовски

Помина времето кога политиката беше „шаховска борба“ на политичките актери, која неретко се одвиваше далеку од очите на јавноста и беше доста неразбирлива за обичниот гласач. 

повеќе

Државата треба повеќе да се вклучи во промовирање на младинско претприемништво како економска активност која би помогнала за намалување на невработеноста.

повеќе

Без оглед на политичката заднина на случајот за изнудување, владата во Скопје мора да се фокусира на темелна истрага наместо на ограничување на штетата.

повеќе