Апел

Исчезнатиот Пепи е виден во Влае, помогнете да го најдеме!

Четврти ден трае потрагата по Пепи, Пертеф Назим, кој исчезна во вторникот и семејството сѐ уште не може да го најде. Денеска потрагата по Пепи се стеснува во Влае, Ѓорче и околината каде последно е виден неколку пати вчера.

Се пребаруваат улици, паркови, клупи, влезови, кафулиња, пазари, бурекџилници, кафеани, подземни гаражи и други места каде човек може да се скрие, да легне да одмори.

Семејството апелира ако некој го види да го задржи и да се јави на телефоните 070 246 119 и 075 290 620 или во полиција, каде што е пријавено неговото исчезнување.

Последен пат е облечен во сини тренерки и пижами.

Од една страна, Уставот му доделува бројни функции, а од друга страна, скржаво ги определува средствата за нивно остварување на практичен план.

повеќе

Напредокот и оптимизмот што ги обележаа децениите по 2. Светска војна се гледаа во создавањето на средната класа, составена од луѓе што, иако родени во куќи со земјени подови, завршија со факултетски дипломи и добри работни места во големите градови. Поседуваа автомобили и викендички, летуваа на море и патуваа во странство без визи.

повеќе

Најголемиот предизвик на секоја земја е развојот и одржувањето на здрава популација.

повеќе