Решена е дилемата на струшкиот градоначалник

Хани до Села: Портата и црквата се на територија на Вевчани

Портата и црквата во Вевчани, а и отстранетите сообраќајни табли се на територијата на општина Вевчани, а не на Струга.

Ова е одговорот на министерот за локална самоуправа Тахир Хани, кој преку Алсат – М телевизија одговори на барањето на градоначалникот на општина Струга, Зијадин Села.

„Земјиштето на кое е изградена црквата и портата се на територија на општина Вевчани, значи во катастарска општина Вевчани и не се дел од општина Струга“, изјави Хани, а за проблемот со сообраќајните знаци ги упати и општината Вевчани и градоначалникот Села до јавното претпријатие „Македонија пат“.

За жал многумина, а особено оние што треба, не може да ја видат историската димензија на оваа посета на еден папа на нашата земја.

повеќе

Кога знаеме како функционира кризата на претставеност, можеме да спречиме повторување на историјата, кое можеби овој пат би имало и многу полоши последици по демократското општество.

повеќе

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе