„Насилство во Центар“

Груевски веднаш да биде приведен, побара обвинителката Фетаи

Поранешниот премиер Никола Груевски задоцни на денешното рочиште за насилството во општина Центар. Обвинителката на СЈО побара од судот Груевски да биде приведен.

Фетаи во судница се повика на законските одредби според кои ако обвинето лице е уредно повикано, а не се појави на судење, ниту го оправда своето отсуство, веднаш да биде приведен. Обвинетиот Груевски на рочиштето се појави со задоцнување од 20 минути.

Излегува дека само Македонците на овој свет се должни пред сè да се грижат за правата на сите други луѓе и на крајот да размислуваат (но само да размислуваат) за себе.

повеќе

Интернационалистички, универзалистички и солидарен пристап е единствениот начин да се надмине еколошката и климатска криза, во регионот и пошироко.

повеќе

Мора да се пристапи кон воведување нови мерки за поголема контрола на лицата кои поседуваат нелегални пари.

повеќе