Горешините продолжуваат, денеска до 37, а во вторник до 41 степен

Сончево и топло со мала доумерена облачност е временската прогноза за денеска и за наредните три дена.

Денеска максималната дневна температураа во Скопје ќе биде 36 Целзиусови степени, во Тетово 35, Гостивар 34, Маврово 29, Дебар 31, Куманово 36, Крива Паланка 32, Кочани 37, Виница 33, Велес 34, Кавадарци 37, Прилеп и Битола 31, Демир Капија 37, Дојран 35, Берово 31, Гевгелија 36, Охрид 27, Кичево 29, Преспа 27, Крушево 28, Струмица 33...

Утре максималните дневни температури ќе достигнат до 39 степени, во понеделник до 40, а во вторник до 41 степен.

Радован Павловски (1935, Ниш, Србија) е водечко име на третатта генерација македонски писатели, која во нашата литература се појави во шеесеттите години на минатото столетие и внесе нов творечки дух со препознатлив национален белег.

повеќе

Во јавните високообразовни институции, научноистражувачката дејност е целосно маргинализирана под неопходниот минимум.

 

повеќе

Го потсетувам претседателот на државата дека уставниот рок за создавање на парламентарно мнозинство е 20 дена, а веќе 30 дена Владата нема парламентарно мнозинство.

повеќе