Горешините продолжуваат, денеска до 37, а во вторник до 41 степен

Сончево и топло со мала доумерена облачност е временската прогноза за денеска и за наредните три дена.

Денеска максималната дневна температураа во Скопје ќе биде 36 Целзиусови степени, во Тетово 35, Гостивар 34, Маврово 29, Дебар 31, Куманово 36, Крива Паланка 32, Кочани 37, Виница 33, Велес 34, Кавадарци 37, Прилеп и Битола 31, Демир Капија 37, Дојран 35, Берово 31, Гевгелија 36, Охрид 27, Кичево 29, Преспа 27, Крушево 28, Струмица 33...

Утре максималните дневни температури ќе достигнат до 39 степени, во понеделник до 40, а во вторник до 41 степен.

Tреба да ја прифатиме технологијата, наместо да се плашиме од неа, а и игрите се дел од тој процес. 

повеќе

Moжно ли е стотици кандидати за градоначалници три недели да ветуваат, а никој да не каже од каде средства за таа намена т.е. никој да не го спомене зборот децентрализација кој претставува клуч за било какво ветување?

повеќе

Капиталното дело на Танас Вражиновски „Македонска народна митологија“, упатува на потребата нашата наука постојано да се враќа на извориштата на македонската култура и писменост, создавани од светите браќа Кирил и Методиј и од нивните ученици и следбеници, светите Климент и Наум Охридски. 

повеќе