Горешините продолжуваат, денеска до 37, а во вторник до 41 степен

Сончево и топло со мала доумерена облачност е временската прогноза за денеска и за наредните три дена.

Денеска максималната дневна температураа во Скопје ќе биде 36 Целзиусови степени, во Тетово 35, Гостивар 34, Маврово 29, Дебар 31, Куманово 36, Крива Паланка 32, Кочани 37, Виница 33, Велес 34, Кавадарци 37, Прилеп и Битола 31, Демир Капија 37, Дојран 35, Берово 31, Гевгелија 36, Охрид 27, Кичево 29, Преспа 27, Крушево 28, Струмица 33...

Утре максималните дневни температури ќе достигнат до 39 степени, во понеделник до 40, а во вторник до 41 степен.

Министерството за финансии во изминатиот период активно работеше на реформа за унапредување на фискалната децентрализација, која нуди сериозно системско решение за стабилни финансии на општините кои ќе значат одговорни општини и испорака на квалитетни и ефикасни услуги за граѓаните. 

повеќе

Либералната империјалистичка доктрина на Америка е одговорна за ужасниот масакр во места како Виетнам, Ирак и Централна Америка. Но Америка, исто така, произведе либерална антиимперијалистичка доктрина што останува затскриена во една ТВ-серија што ја восхитува американската публика уште од 1966 година.

повеќе

Граѓани, бегалци, мигранти, веќе не ни е важно – се чини дека никој не гледа светла иднина за себе во Албанија.

повеќе