Голем помор на риби во реката Тополка

Голем помор на риби бил забележан утрово на реката Тополка близу велешката населба Превалец, јави Канал 5.

Велешани го забележале и веднаш го пријавиле случајот кај надлежните институции.

Од риболовното друштво Бабуна,покрената е иницијатива за инспекциски надзор и истрага, за да се утврди кои се причините за големиот помор на риби, и санкционирање на предизвикувачот.

Во чест на Меѓународниот ден на трудот, вреди да се разгледа состојбата со работничките права во државата, да се направи краток осврт на изминатата година и да се согледа што може да се направи за да се насочат работите кон подобро.

повеќе

Таквиот вид на анахрон национал-романтизам, со речиси апологетски однос кон окупаторската политика на Бугарија во Втората светска војна, штетна е за хармонизација на односите на Балканот, пред сѐ на Бугарија со РСМ, но и со Србија.

повеќе

Некогаш да градиш на три континенти, а денес да не ја градиш сопствената држава.

повеќе