Во Куманово 600 ученици растат еден со друг, не еден крај друг (ФОТО+АУДИО)

Во нашиот свет сите сме еднакви. Ваква порака ќе ве пречека на влезот во една од училниците од основното училиште „Толи Зордумис" во Куманово. Во единственото училиште од мешан етнички состав, преку образование, учење, игра и комуникација се негува соживотот и се надминуваат разликите.

автор: Катерина Додевска | фото: Роберт Атанасовски

Информациите на овој веб-сајт не се официјални информации од Владата на САД и не ги претставуваат гледиштата или ставовите на УСАИД или Владата на САД

Објавено

Петок, Март 30, 2018 - 19:44