ФОТОН

Семејството Балиќ од скопски Сингелиќ сѐ уште ги лечи раните од минатогодишните поплави (ФОТО+АУДИО)

Прво поплава, потоа карцином на гласните жици на таткото, а сега и немање пари децата да студираат... Вака во една реченица може да опише судбината на семејството Балиќ од Сингелиќ по минатогодишните поплави во скопскиот регион. Куќата им е речиси урнисана, помошта од државата за реновирање на куќата од две илјади евра беше добредојдена, ама за операцијата на таткото и... денес сите се под кирија и чекаат.

автор: Катерина Додевска | фото: Роберт Атанасовски

Информациите на овој веб-сајт не се официјални информации од Владата на САД и не ги претставуваат гледиштата или ставовите на УСАИД или Владата на САД

Објавено

Петок, Септември 22, 2017 - 11:34