ФоТон - нова рубрика на МКД.мк

Тргнавме со замисла за малку поинакво прикажување на вестите, нешто што би споило фотографија и тон, а тоа на крај да не биде видео. Завршивме со нешто што се вика ФоТон, нова рубрика на МКД.мк и интересен нов жанр на презентирање на нашите новинарски приказни, кои отсега на нашиот сајт ќе може и да ги слушнете.

Проектот е поддржан од УСАИД Македонска иницијатива за поддршка. „Отворањето” на рубриката е утре на оваа фреквенција. Се гледаме и се слушаме.

Објавено

Понеделник, Јули 17, 2017 - 14:57

Референдумот во Дојран во недела е поделикатен од оние во Гевгелија, Богданци и Валандово, зашто отворањето рудник во Казандол може да го кутне во уште потешка агонија eзерото кое е прогласено за споменик на природата. 

повеќе

Во Франција, пред, по и за време на Втората светска војна, пушењето, особено француски марки цигари, било чин на патриотизам. 

повеќе

Не постојат „повисоки интереси" од типот на членството во Европската Унија или НАТО алијансата за кои вреди да се прават потценувачки компромиси.

повеќе