Златен даб со нови дизајни на лименки

Викендов Три кичен енд бар (Three Kitchen & Bar) беше домаќин на уште еден настан во организација на Златен даб. На настанот, во опуштена атмосфера, со музиката на диџеите Shorty P и Irie Scratch беа промовирани четирите дизајни на Златен даб лименките Limited edition.

Како автори на делата се потпишаа Елена Чемерска, Никола Радуловиќ, Руки Чуки и Ване Костуранов. Секој од нив со свој дизајн го изрази својот однос кон пивото Златен даб, но и кон пошироки инспиративни теми како што се урбаната средина, личните несовршености и интересниот свет во целина. 

 
На настанот гостите можеа да купат бургери на скара, а добиваа и подарок пакет дизајнирани лименки.

Инаку, новитет за оваа година се и дизајнираните етикети на шишињата од 0,33 л кои ќе бидат достапни во кафулиња и ресторани.

Златен даб и понатаму останува да се залага за поддршка на домашната уметничка сцена како и за авторите кои творат на неа. Останува да видиме со што следно ќе нé изненади овој бренд.

Комерцијален текст

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе