За субвенции аплицирале вкупно 65.544 земјоделци

Вкупно 65.544 земјоделци поднеле барање за субвенции до 31 јули кога беше крајниот рок за аплицирање, соопшти денеска Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој (АФПЗРР).

Од Агенцијата оценуваат дека успешно е завршен процесот на пријавување за користење финансиска поддршка во земјоделството.

„Аплицирањето се одвиваше електронски. Но, еден дел земјоделци кои не знаеја сами да аплицираат, и оваа година, како и минатите, побараа помош од вработените во подрачните единици на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство. Согласно препораките за превенција од ковид-19 и почитување на протоколите, сите кои исполнуваа услови согласно Програмата за земјоделство, поднесоа барања за користење на финаниска поддршка во земјодделството“, вели директорот на АФПЗРР, Николче Бабовски.

Практичната имплементација на владината стратегија „едно општество за сите“, која на хартија има добри намери, е засенета од неуспешната борба против корупцијата и организираниот криминал.

повеќе

Веќе четврта деценија штом општеството се фокусира на македонско-бугарските или македонско-албанските односи, на улиците излегуваат навивачките групи со навредливиот репертоар. Спонтано? Ајде, Ве молам.

повеќе

Нивото на Советот на Центар никако да порасне и да ги покаже демократските капацитети и зрелоста очекувани од граѓаните.

повеќе