Во РЕК Битола исклучен Блок 2

Во РЕК Битола ноќеска на полноќ од производствен процес е исклучен Блок 2 заради зголемување на оперативноста на постројката. Блокот ќе биде во мирување до 30 март. Во меѓувреме, производството на електрична енергија ќе продолжи од останатите два блока – Блок 1 и Блок 3, соопшти денеска РЕК Битола.

По вклучување на Блок 2 во електроенергетската мрежа, планирано е исклучување на Блок 3 на РЕК Битола заради планирано надградување на софтверскиот систем за управување на блокот.

Во тек на сервисните активности, потребите за електрична енергија АД ЕЛЕМ ќе ги задоволи од сопствените производствени капацитети.

Демонизирањето на Исламот и неговото постојано поврзување со тероризмот е загрижувачка појава во светот, а и на Балканот.

повеќе

Последните искричења во меѓународниот поредок ја прават нејасна агендата за евроатлантски интеграции на регионот која претставува неопходен услов за долгорочна стабилност на Западен Балкан.

повеќе

Очигледно во градењето на македонското општество заборавивме да ја промовираме правдата како негова примарна цел.

повеќе