Во организација на Стопанската комора

Во Ниш македонски стопанственици на ревакцинација

Во Ниш денеска се ревакцинираат вработените Стопанската комора на Северна Македонија и вработени во нејзините компании-членки чии работни места се со висок ризик, информира Комората.

Имунизацијата, која се реализира викендов во спортската сала „Чаир" во Ниш, ја организира Стопанската комора на Северна Македонија заедно со Стопанската комора на Србија во рамки на Коморскиот инвестициски форум.

Како што велат од Комората, процесот во овој момент се одвива непречено, без задржувања на вакциналните пунктови.

Време е да се фокусираме врз суштинските проблеми. Време е да создадеме вистински ’општествен договор‘ за владеење на правото и на човековите права како главни столбови на европските вредности

повеќе

Стратешко партнерство на македонската влада со Зока енерџи солушнс, компанија регистрирана за обработка и отстранување на опасен отпад, не е правилен начин за решавање на проблемот во мала држава како Македонија.

повеќе

Цивилизацијата би можела да се дефинира како глутница која има рационална потреба да ги легитимира и образложи своите колежи, грабежи и узурпации.

повеќе