Статистика

Во јуни 75,3 отсто од потрошената струја била од домашни извори

Во јуни годинава 75,3 отсто од потрошената електрична енергија во земјава била од домашно производство, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика.

Вкупната потрошувачка по видови енергенти во јуни изнесува: 477.863 МWh електрична енергија, 18,291 мил. нм3 природен гас, 294.530 тони јаглен и 83.355 тони нафтени продукти.

Од вкупната потрошувашка на јаглен, 94,6 проценти отпаѓа на производство на електрична енергија.

 

Западен Балкан оди во насока на целосна контрола на државните институции во служба на политичките елити. Не е чудо што граѓаните имаат ниска доверба во овие институции.

повеќе

Граѓаните се преморени од бескрајните, приказни на предавници и патриоти, тирански платформи, договори со Грција, Бугарија, рекети, пописи, тендери,

повеќе

Критичкото малцинство, на 2020 година не гледа само како на година која ја донесе вирусната пандемија, туку и како на година која донесе и еден друг вид на пандемија, онаа на КОВИД-авторитаризмот.

повеќе