Влада: Закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост по пат на електронско јавно наддавање

Владата на денешната седница ја донесена Одлуката за давање на согласност на Јавен оглас за давање во закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост за површини над 3 хектари по пат на електронско јавно наддавање, кој ќе го спроведе посебно формирана комисија.

Давањето во закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост за површини над 3 хектари е дел од пакетот мерки предвидени со Националниот план за производство на храна којшто веќе се имплементира, се поттикнуваат земјоделците да се насочат кон зголемено производство на стратешките земјоделски култури.

Целта со оваа поддршка е справување со светската криза, обезбедување достапна и поевтина храна и увозна независност.

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе