Витаминка на големиот саем за храна и пијалаци Интерфуд & дринк

Со целосниот асортиман веќе достапен на бугарската јавност, Витаминка и оваа година се претставува на Интерфуд & дринк,  една од најголемите саемски манифестации за храна и пијалаци во Југоисточна Европа што одржува во Бугарија. Најголемата кондиторска компанија во земјава го претставува своето богато портфолио, составено од производи од сите сегменти и од слатката и солената програма.

Интерфуд & дринк е познат по тоа што претставува погодна средина за споделување искуство и иновативни пристапи во производните процеси. Освен од домашните компании, посетен е од голем број странски компании, дистрибутери, продажни ланци, деловни делегации, трговски друштва и слично.

„Витаминка и нашите производи се многу добро познати на бугарската јавност, и тоа ни дава голема предност при претставувањето тука. Но, тоа што Интерфуд & дринк ги спојува најголемите компании од овој сектор во Југоисточна Европа и големото присуство на компании, дистрибутери и продажни ланци токму на овој саем, го прави клучен за нас за воспоставување директни бизнис релации и со тоа за создавање реални можности за проширување кон нови пазари“, вели директорот на извоз, Љупчо Велески.

Како дел од саемските содржини и во насока на отворање можности за соработка, е и платформата за многу конференции, натпревари, презентации, семинари, деловни состаноци и друго. Интерфуд & дринк се одржува од 5 до 8 октомври, оваа година по 21-ви пат, со над 550 изложувачи, се претставуваат над 1.200 брендови и се очекува посетеност од над 24.000 посетители и купувачи.

Предложеното законско решение се фокусира на аудиовизуелниот/радиодифузниот сектор, игнорирајќи ги последниве две децении на развој на дигиталниот домен и на интернет, со сите негови позитивни и негативни страни.

повеќе

Според последното истражување на организацијата ПИНА, базирано врз анкети направени со 103 новинарки, 24,1% од новинарките добиле закани за физичко насилство, а 19,5% и закани по животот.

повеќе