САМО СО УСЛУГАТА ЕЈЧ-БИ-О ГОУ НА ВИП

Вип: Првата епизода од најновата сезона на Игра на престолите достапна преку мобилен телефон

По светската премиера на мега-популарната серија „Игра на престолите"(Game of Thrones), Вип со големо задоволство ги известува пасионираните гледачи на оваа серија, дека првата епизода од најновата сезона можат да ја проследат каде и да се во Македонија и тоа на својот мобилен телефон или лаптоп користејќи ја услугата Ејч-би-о гоу (HBO GO).

За потсетување, услугата Ејч-би-о гоу е достапна со пакетот Ејч-би-о премиум (HBO Premium) кој ги вклучува и телевизиските канали Ејч-би-о, Ејч-би-о2 и Ејч-би-о3. Пакетот HBO Premium е достапен за сите корисници на Вип Комбо, Вип Комбо лајт , Вип ТВ и Вип ТВ лајт (Vip Комбо, Vip Комбо Lite, Vip TV и Vip TV Lite), со месечна претплата од 299 денари.

Ејч-би-о гоу е исто така достапна за активација како самостојна услуга, за следење на содржините преку интернет, за сите корисници на Вип Комбо, Вип Комбо лајт, за корисниците на други фиксни услуги, како и за Вип Постпејд корисниците (со Вип СИМ-картичка), со претплата од 249 денари/месечно.

За следење на Ејч-би-о гоу преку компјутер, потребно е корисниците да пристапат на www.hbogo.mk и да се регистрираат. За користење Ејч-би-о гоу на смартфон или таблет, потребно е да се инсталира мобилната апликација Ејч-би-о гоу од Гугл плеј стор(Google Play Store) или од Ап стор (App Store) во зависност од уредот. Откако корисникот ќе ја преземе мобилната апликација, треба да се регистрира за користење на Ејч-би-о гоу.

Повеќе информации за оваа услуга можете да добиете на www.vip.mk или со јавување во Контакт центарот на Вип на  077 1234. 

Ако лидерите на двете најмоќни земји во светот – САД и Кина имаат суштински разлики во начинот на кој тие гледаат на меѓународните односи, какви се изгледите за глобално зајакнување на соработката?

повеќе

Најновите случувања на релација политичка власт-граѓански сектор, повторно го отвораат прашањето за односите помеѓу овие два сегмента на општествениот живот.

повеќе

Жените имаат повеќе тешкотии од мажите да најдат значајна и добро платена работа, а процентот на жени во глобалната работна сила постојано заостанува зад процентот на мажите. 

повеќе