Вебинар за ЕУ фондовите за Македонија

Компанијата Еуро консалтинг од Осијек, Хрватска, организира работилница вебинар од областа на фондовите на ЕУ под наслов „ЕУ фондови: Можности и предизвици за Македонија во наредниот период".

Работилницата преку интернет ќе се одржи преку платформата Зум во виртуелната училница во петок, 23 април година во термина, од 9 до 12 и од 17 до 20 часот.

Вебинарор е наменет за граѓани, консултанти кои ќе работат на подготовка на проекти, за невладини организации, мали и средни претпријатија, семејни фарми, тела за јавна администрација и училишта и колеџи.

По вебинарот учесниците ќе стекнат основни вештини за подготовка и имплементација на проекти финансирани од фондовите на ЕУ и ќе ги добијат сите потребни информации за тековните конкурси за Македонија.

Апликациите може да се испратат [email protected].

Не треба толку да се грижиме за тоа дали се искачуваме на табелата, туку повеќе треба да внимаваме на тоа дали навистина се справуваме, истражуваме и ги гониме оние кои се занимаваат со корупција.

повеќе

Потребно е да се провери дали имало наредба за следење врз Камчев.

повеќе

Во чест на Меѓународниот ден на трудот, вреди да се разгледа состојбата со работничките права во државата, да се направи краток осврт на изминатата година и да се согледа што може да се направи за да се насочат работите кон подобро.

повеќе