УНИ банка со највисока каматна стапка до 4% за депозит „Детско штедење - фикс јуниор“

УНИ банка АД Скопје, деновиве промовира уште еден депозитен продукт со висока каматна стапка. Депозитот е наменет за малолетни лица, односно деца до 18 годишна возраст.

Она што е најинтересно за „Детското штедење”, е високата каматна стапка што УНИ банка ја нуди за овој вид на депозит и тоа 4% за период од 5 години. Воедно, каматата е фиксна и непроменлива и на тој начин нуди гарантирани и атрактивни приходи до истекот на рокот. „Детското штедење” на УНИ банка дава и можност за избор на најсоодветна рочност и валута, без ограничување во износот и бројот на дополнителните вложувања. УНИ банка, на денот на штедењето 31 октомври, ќе организира „Ден на отворени врати” за  посети на ученици во своите експозитури, а за сите нови млади штедачи подготви интересни подароци.

Основниот мотив од кој се води УНИ банка за креирање на ваквите услови на продуктот е развивњето на финансиската писменост на децата уште од мала возраст како и создавање навика да се инвестира во посигурна иднина на децата.

Време е за коренити промени на економскиот систем во Хрватска.

повеќе

Јавното здравје и економијата одат заедно и во време на пандемија, па затоа најдобриот начин да ѝ се помогне на економијата во оваа криза е ако се воведат адекватни рестрикции за пандемијата да се стави под контрола.

повеќе

Стопанската комора на Македонија со донесувањето на 4-тиот сет на мерки гледа остварување на ветеното дека Владата на РСМ и во услови на здравствено- економска криза ќе стои зад компаниите.

повеќе