Реакција

Трифун Костовски до Оштетени штедачи: И вие, ама и јас сум ограбен

Ги разбирам сите ваши пориви да бидете обесштетени од стечајот на Еуростандард Банка. Единствено не разбирам што објавувате невистини за учество на моето семејство во криминалот во Еуростандард банка. Големо ЗОШТО? Дека сум тука и од петни жили се борам да дојдам до вистината? Вие сте ограбени, ама и јас сум ограбен, се вели во реакцијата на Трифун Костовски, еден од сопствениците на пропаднатата Еуродстандард банка, на денешното соопштение на здружението Оштетени штедачи.

„Не доликува вашиот бес да го истурате на човек кој најмногу се бори за вас со цел да ви се вратат украдените пари. Повторувам … вашите и моите украдени пари се тука во Македонија. Мене и моето семејство не ставате на отстрел само затоа што први испаднавме во борбата да докажеме дека е ова организиран криминал, не е чесно ниту фер“, вели по писмената изјава Трифун Костовски.

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе