ТЕЦ Неготино влезе во ремонт и сервисирање, потврди АД ЕСМ

Со повторното вклучување на Блок 1 во РЕК Битола во системот, се создадоа услови за исклучување на ТЕЦ Неготино и вршење сервисни и ремонтни активности со цел зајакнување на постројката, заради поголема доверливот за следниот период, кога потрошувачката ќе се зголеми и кога сите капацитети на ЕСМ ќе мора да бидат вклучени, информира АД ЕСМ.

„Во моментот АД ЕСМ произведува преку два блока во РЕК Битола, еден блок во РЕК Осломеј, и хидроелектраните, кои се користат пред сѐ за системски услуги.
Со оглед на тоа што се произведува со три блока од термоектраните и со оглед на топлото време, конзумот се задоволува со наведените капацитети. ТЕЦ Неготино работеше во периодот додека се изведуваше ремонтот на Блок 1 во РЕК Битола, и со повторното вклучување на Блок 1 во системот, се создадоа услови за исклучување на ТЕЦ Неготино“, се вели во соопштението.

Калоѓера не може да премолчи, не може да замиже пред историската вистина на Македонија, па затоа во својот живот се определил да македонствува.

повеќе

Слушањето како способност да го фокусираме вниманието на аудитивните дразби е важен аспект на нашиот живот и значително влијае на неговиот квалитет во сите сегменти.

повеќе

„Ќе дојде ден, кога пазарите отворени за трговија и размена на идеи, ќе бидат единствените борбени полиња“ - Виктор Иго

повеќе