Стопанственици од Комората на Северозападна Македонија на средба со Бесими

Стопанската комора на Северозападна Македонија на денешната средба со министерот за финансии Фатмир Бесими изразила подготвеност за активна улога во процесот на предлагање закони и регулативи кои директно влијаат на деловните субјекти.

На средбата, како што соопштија попладнево од Комората, ја претставиле Платформата за економски развој, а од страна на министерот бил презентиран четвртиот пакет мерки што вчера го усвои Владата на седница.

„Во рамките на платформата за економски развој на Северна Македонија, составена од самата СКСЗМ, беа презентирани и елаборирани точките каде државата треба да интервенира со цел нејзиниот развој и економски раст да продолжи со своите перформанси, додавајќи ги тука и економските мерки против ковид-19 што мораат да претходат за закрепнување на економијата и враќање во нормална траекторија, се наведува во соопштението.

Преку овие средби, велат од Комората, се добива реална слика за реалните побарувања на бизнис заедницата, особено за време на пандемијата КОВИД-19

И Софија ќе треба да не го запре македонското евро-интегрирање на самиот почеток – и Скопје ќе треба да ја декомунистицира и дејугословенизира својата елита, економија, политика, наратива и медиуми.

повеќе

На светов има доволно место и за доктори и за антиваксери, и за научници и инженери, како и за рамноземјани и антимаскери, за уметници и фантазери.

повеќе

Во Законот кој е предложен воопшто не се цели на попишување на реалната состојба на терен, туку се цели на попишување на сите возможни граѓани заради задоволување на политички цели.

повеќе