Барањата ќе бидат соопштени денес

Стопанската комора за туризам со конкретни барања за поддршка од државата

Стопанската комора за туризам на Македонија (СКТМ) бара посебни мерки за поддршка од државата поради ситуацијата со коронавирусот. Барањата кои се веќе доставени до Министерство за економија, ќе бидат соопштени денеска на прес-конференција.

„Засегнати од целокупната ситуација со здравствената криза која продолжува, но и поради последиците кои ги чувствуваме како сектор од затворените граници, ограничените движења за патување, откажаните резервации до крајот на 2020 година, оневозможени да ја извршуваме својата основна дејност, изготвивме барање со посебни мерки до државата кои треба да му дадат поддршка на секторот до крајот на годинава“, наведува Комората.

Ковид-19 може да нѐ научи битни лекции за животот - дека почитта кон другите човечки суштества не е во честа која им ја даваме со пружање рака и тапкање по грбот, туку во суштинската грижа за нивната добробит и здравје.

повеќе

За преродба требаат само три чекора: промена на изборниот модел, укинување на мега и квази државниот апарат заедно со сите паразити во него и економски план за ревитализација на земјата.

повеќе

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе