„Спорт лајф“ - „Пежо 308“ за најдобриот типувач

Во саботата во Охрид, „Спорт лајф" го прогласи најдобриот од сите играчи во финалето на Типстер купот од втората пролетна етапа и му ги врачи клучевите од главната награда - „Пежо 308". Победник е Игор Ристевски од Скопје кој со вкупно 70.815 бодови во финалето го освои првото место.

„Спорт лајф за своите играчи и лојални членови обезбедува секогаш интересна понуда, со највисоки бонуси. Во моментов имаме над 1.000 игри и можности за добивка, а Типстер купот е традиција која години наназад им дава можност на учесниците да добијат вредни награди. Оваа година доделивме два автомобили „Пежо 308“ како главна за најдобрите типувачи“, истакнуваат од „Спорт лајф“ (Sport Life“).

Втората пролетна етапа траеше вкупно четири месеци, почнувајќи на 1 февруари, па сѐ до 30 мај, со финале од 10 до 30 јуни. Новата сезона на Типстер купот почнува на 1 септември, а од „Спорт лајф“ најавуваат изненадување во однос на главната награда.

Типстер куп е натпревар како дел од програмата за лојалност и рангирање на редовните играчи на „Спорт лајф“. Со своите веќе уплатени тикети, сеедно дали се погодени или не, играчите, т.е. членовите во Спорт лајф клубот се натпреваруваат кој е поуспешен во типувањето. 

Јавните медиумски сервиси треба да бидат столб на демократските општества и примарен извор на информации за сите граѓани.

повеќе

Отповикот или импичментот на претседателот Доналд Трамп од страна на Претставничкиот дом покажува дека членовите на Конгресот на САД прво се партијци, а потоа Американци.

повеќе

Најпрво, важно е да се напомене дека поседувањето на оф-шор компанија не е нелегално само по себе. Во суштина оф-шор земјите нудат низа поволности како што се исклучително поволни стапки на данок. Всушност, некои од нив имаат нула стапка на данок. 

повеќе