Со Вело кафе и Алпско млеко кафе со млеко без лактоза

Сигурно не постои скопјанец кој не уживал во своето викенд - попладне во Градскиот парк во Скопје, држејќи во раката ароматично кафе или свежо цеден сок од Вело кафе.

Приказната за успешниот и симпатичен бизнис, предводен од Дарко Јовчевски и Димитар Димитровски започнува во (далечната) 2013, што значи дека тие непрестано педлаат и ги усреќуваат скопјаните со услугите кои ги нудат веќе шест години. Ги прават нашите сончеви викенди уште попријатни и радосни и за тоа им благодариме. Градскиот парк во Скопје дефинитивно имаше потреба од нешто вакво! Луѓето, а особено оние помладите повторно се вратија таму, наместо да бидат во околните кафулиња или да го избегнуваат паркот во целост.

„Во Вело кафе подготвуваме многу видови вкусни кафиња и свежо цедени сокови со висок квалитет. Преку нашата мобилност им ја овозможуваме на луѓето целосната понуда на еден кафе бар, но на многу понеобични локации. Ние сме енергетски независни и не емитираме никакви штетни честички во воздухот освен мирисот на свежо подготвено кафе. Се движиме на велосипедски погон, и се грижиме за природата и Градскиот парк“, велат од Вело кафе.

Сепак има една група луѓе кои не можат во целост да уживаат во тие прекрасни моменти. Тоа се луѓето интолеранти на лактоза, и на кои една голтка кафе со млеко може да им предизвика тегоби во стомакот кои можат да им го уништи денот. Па затоа Алпско млеко во потрага по начини да им обезбеди лесен ден на сите, се спои со Вело кафе во заедничка мисија. По тој повод, на 12 мај ве повикуваме во Градскиот парк, на кафе со млеко без лактоза! За живот без тегоби! За лесен ден!

Тоталното разочарување од сите мејнстрим политички елити, вклучувајќи ги и зелените, континуирано води кон отуѓување на граѓаните, за што доказ е се помасовното бојкотирање на изборните процеси.

повеќе

Помина времето кога политиката беше „шаховска борба“ на политичките актери, која неретко се одвиваше далеку од очите на јавноста и беше доста неразбирлива за обичниот гласач. 

повеќе

Државата треба повеќе да се вклучи во промовирање на младинско претприемништво како економска активност која би помогнала за намалување на невработеноста.

повеќе