Со Талиенета до супер парични награди на Подравка

Летото повторно мириса на награди. Во жарот на летото навистина ни годат Талианета (Talinatetta) од Подравка, лесни тестенини и рижота кои се со богат вкус за максимално уживање, a со минимален напор во кујната. За вистински летен оброк, секако во зависност од мотивацијата и времето на располагање, вашите омилени тестенини и рижота Talianetta од Подравка подгответе ги според упатството или на нов и имагинативен начин – со додаток на различни хранливи намирници или со прилог од свежа салата.

Нашата препорака за ова лето е помалку време во кујната, а повеќе време за уживање во убавото лето. А, рецептот за интересно лето звучи вака: одете до блискиот маркет и купете 2 пакувања Talianetta (тестенини или рижота) и зачувајте ја фискалната сметка. Фотографирајте ја сметката, па потоа отворете ја страницата. Прикачете ја фотографијата од сметката и заедно со пополнетиот онлајн формулар со вашите лични податоци, и испратете ја. На овој начин учествувате во големата наградна игра „Во жарот на летото со Тalianetta“. 

Вкупниот награден фонд изнесува 150.000 денари, односно прва награда – 60.000 денари, втора награда – 30.000 денари и останатите десет награди - по 6.000 денари. Награднатa игра на Подравка ќе се одржи во периодот од денеска до 31 август преку веб-сајтот.  

Овогодинешниот процес во одлучување по конкурсот за финансирање на проекти за игран филм е селективен, корумпиран и компромитиран,

повеќе

Во споредба со 2019 година, просечното време поминато на социјалните медиуми во 2020 година се зголеми за рекордни 100% на сите платформи.

повеќе

Ковид-19 може да нѐ научи битни лекции за животот - дека почитта кон другите човечки суштества не е во честа која им ја даваме со пружање рака и тапкање по грбот, туку во суштинската грижа за нивната добробит и здравје.

повеќе