Со инстант лозот Биди ВИП-вози џип од Скопје во Гостивар

Од 1 ноември лани Државна лотарија на Македонија го пласираше инстант лозот Биди ВИП - вози џип во соработка со Аутомобиле СК, а вчера, 9 мај додели уште еден автомобил Jееp compass, кој е една од 10-те главни добивки во овој инстант лоз.

Дел од овие автомобили веќе се возат низ улиците на Куманово, Кавадарци, Охрид ,Скопје, Ресен, Прилеп, Ново Село - Струмичко,  а од денес ќе се вози и во Гостивар.

Наталија Танасковиќ е редовен играч на игрите на среќа на Државна лотарија на Македонија. Редовно игра лото во продажното место Јoтон среќа во Гостивар. Кога имала добивка со 4 погодоци, добиените средства ги вложила повторно во уплата на лото, а следното коло среќата ѝ се насмеала и имала 5 погодоци. Добиените 1.170 денари повторно решила да ги вложи во игра на среќа. Па повторно уплатила лото, но и купила неколку инстант лозови. Токму инстант лозот Биди ВИП вози џип се покажал како најсреќен за неа откако изгребала три симболи на автомобил. Овие три симболи вчера ја донесоа до клучевите од нејзиниот нов автомобил Jееp compass, кои ѝ ги додели Марјана Станојковска во салонот на Автомобиле СК во Скопје. 

Напредокот и оптимизмот што ги обележаа децениите по 2. Светска војна се гледаа во создавањето на средната класа, составена од луѓе што, иако родени во куќи со земјени подови, завршија со факултетски дипломи и добри работни места во големите градови. Поседуваа автомобили и викендички, летуваа на море и патуваа во странство без визи.

повеќе

Најголемиот предизвик на секоја земја е развојот и одржувањето на здрава популација.

повеќе

Албанија и Северна Македонија уште ќе чекаат, една година откако блокот рече дека имаат шанси за разговори за членство, вели Политико.

повеќе