Со еден инвеститор за Фени веќе е потпишан Меморандум

Трите банки, доверители на Фени, соопштуваат дека со еден потенцијален инвеститор веќе потпишале Меморандум за разбирање.

„Финалната одлука за тоа кој ќе биде идниот сосптвеник на Фени ќе се носи во рамките на стечајната постапка, согласно законските одредби. Обезбедените кредитори и останатите доверители заеднички треба да проценат кој план за реорганизација е најдобар за нив и за иднината на комбинатот. Нагласуваме дека интенцијата на потпишување на меморандум со заинтересираните инвеститори не е замена за официјалната стечајна постапка, туку само легитимирање на сериозноста на потенцијалните инвеститори“, соопштија Комерцијална, Стопанска и Силк роуд банката.

Албанците сакаат да се поврзат со Илирите, Бугарите со Траките, а според нашите политичари и гласните негатори само ние немаме такво право, а за тоа има најмногу доказателства во македонскиот јазик, но и во фолклорот, носиите, архитектурата, музиката...

повеќе

Мухамед Али Џина ѝ приговараше на соседната земја зошто се нарекува себеси Индија, а не Хиндустан.

повеќе

Откочувањето на политичките кризи со помош на форматот на лидерските средби не е најдобриот начин, но засега е најуспешниот за излез од повремената политичка кратковидост.

повеќе