Со дигиталниот европски ковид-19 сертификат на НИКОБ лаб безгрижно патување

Од денеска во НИКОБ лаб во истата цена со секој направен ПЦР или брз антигенски тест се добива и ЕУ серификат (EU/DCC – Digital Covid Certificate).

„Современиот начин на патување според меѓународните ковид-19 протоколи ја наметнува потребата од поседување на овој вид на сертификат, компатибилен со  системите на ЕУ при процесот на скенирање на сертификатите, а ние следејќи ги европските трендови и протоколи  сакаме да им ја понудиме на нашите граѓани и оваа можност. Дигиталниот ЕУ ковид-19 сертификат ги поседува сите важни информации и потребниот европски код  за ваше безгрижно патување“, велат од НИКОБ лаб.

Комерцијален текст

Па како што велеле НЕ моите омилени македонски преродбеници од 19 век, и јас ќе кажам НЕ на овој предлог.

повеќе

Се докажува дека ЕУ интеграцијата е дијалектички процес, кој е подложен на динамика и на противтежни сили, процес кој нема да се одвива стабилно, автоматски и линеарно.

повеќе

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе