Како до ефикасна заштита на вашите податоци?

Со Акронис сајбер протект комплетна сајбер-заштита со едно интегрирано решение

Живееме во дигитална ера каде што сите важни корпоративни информации и документи ги складираме на нашите компјутери, правејќи ги податоците сега највредниот ресурс на светот. Затоа, ефективната компјутерска заштита е сè по неопходна за да се заштитат организациите, луѓето и нашето општество воопшто.

Дали знаете дека 93% од компаниите пријавиле дека претрпеле сајбер-напад во последните три години?

Вредноста на податоците ги прави примамлива цел за хакерите. А со големите трошоци за застои, заштитата на податоците и системите е од клучно значење. За да се ублажат ризиците поврзани со денешните современи закани, потребен е сеопфатен пристап за сајбер-заштита.

Традиционалните безбедносни алатки не се создадени за денешните сајбер-закани. Користењето на традиционален пристап на повеќе алатки за заштита како што се резервна копија, ажурирања и закрпи, анти-малициозен софтвер, управување со конфигурацијата и многу повеќе е сложено, скапо и неефикасно.

Со Акронис сајбер протекст (Acronis Cyber Protect) добивате едно интегрирано решение кое обезбедува комплетна заштита. Acronis Cyber Protect ги интегрира бекапот и новата генерација на AI-базиран антималвер и управувањето со заштитата во едно решение. Интеграцијата на повеќе технологии за заштита во едно решение, не само што ја зголемува сигурноста – туку и го намалува времето потребно за учење, распоредување и одржување на решенијата.

Што добивате?

  • ·       Управување со крајна заштита: проценки на ранливост и управување со безбедносни закрпи, далечинско управување и состојба на диск.
  • ·       Full-stack, AI-базирана заштита од малициозен софтвер од следната генерација, вклучувајќи URL филтрирање и автоматско скенирање на резервна копија.
  • Брзо и сигурно враќање на сите апликации, системи и податоци за
    било кој уред, од било кој инцидент.

Со еден агент, една веб-базирана конзола за управување и една лиценца, можете да ја отстраните комплексноста и ризиците поврзани со неинтегрирани решенија, додека истовремено имате корист од петте критични фази на сајбер-заштита - превенција, детекција, одговор, враќање на податоци и форензика.

Сега, можете да управувате од сите аспекти со сајбер-заштитата од едно место.

За повеќе информации во врска со решенијата од Acronis контактирајте го продажниот тим во АИТОНИКС, јавете се на +389-(0)2-329-8338 или пишете на следната email адреса: [email protected].

Комерцијален текст

Под менторство на овој истраен истражувач, научник и педагог, се развивале и се формирале многумина трудбеници и афирматори на македонското културно наследство.

повеќе

Ковидот нема да нѐ победи. Да зборуваме за раст и развој, за подобар и забрзан раст, за паметен и зелен развој.

повеќе

Размислуваме како можеме да ја заштедиме и заштитиме водата, но само додека немаме вода!

повеќе