Скопско ИПЛ, ново пиво на Скопска пиварница

Мајсторите од нашето поднебје отсекогаш си ја барале среќата далеку од тука. Така било пред 100 години, така е и денес. Единствената разлика е во тоа што денес не се враќаат. Со исклучок на нашите пивски мајстори...

Тие беа низ целиот свет, ги посетија најубавите места, запознаа нови луѓе и научија нови начини за правење пиво, но се вратија тука за да ни го подарат новото Скопско ИПЛ .

Ароматично пиво со повеќе вкус и пријатна горчина благодарение на четирите вида најквалитетен хмељ, кои се додаваат рачно, со процес на dry hopping и го збогатуваат препознатливиот Скопско вкус.

Скопско ИПЛ - Мајсторски направено, со маестрален вкус!

 

Практичната имплементација на владината стратегија „едно општество за сите“, која на хартија има добри намери, е засенета од неуспешната борба против корупцијата и организираниот криминал.

повеќе

Веќе четврта деценија штом општеството се фокусира на македонско-бугарските или македонско-албанските односи, на улиците излегуваат навивачките групи со навредливиот репертоар. Спонтано? Ајде, Ве молам.

повеќе

Нивото на Советот на Центар никако да порасне и да ги покаже демократските капацитети и зрелоста очекувани од граѓаните.

повеќе