Секој месец 100 илјади денари од Типстер купот на Спортлајф

Од денеска почнува новата сезона 2020/2021 на Типстер купот на обложувалниците Спорт лајф. Овој долгогодишен натпревар секоја сезона носи новини и вредни премии за најдобрите типувачи во спортот. Оваа година натпреварот ќе се одвива во 8 месечни етапи од 1 октомври до 31 мај 2021 година и ќе ги опфати сите тикети на обложувачите кои се уплатени со приложување на СЛ-клуб картичката, но и е-тикетите на онлајн обложувачите кои имаат регистриран кориснички профил на вебсајтот на Спорт лајф.

Воедно, оваа сезона главната премија ќе биде доделувана секој месец во текот на натпреварот, односно секој месец ќе бидат доделувани по 100.000 денари за освоено прво место, 50.000 денари за освоено второ место и 20.000 денари за трето место. Натпреварот нуди дополнителна возбуда, на ниво на секоја обложувачница за најдобрите 10 типувачи следуваат подарок вредносни ваучери за игра. И оваа година, играчите ќе се рангираат според освоените поени пресметани врз основа на коефициентите на погодените мечеви и уплатените износи независно дали тикетот е добитен или не. 

Обложувачите ги очекуваат интересни спортски мечеви од разни области на спортот како и над 800 видови на игри на Спорт лајф. Сѐ што е потребно е да бидат регистрирани во СЛ клубот и да учествуваат во новата сезона на Типстер купот. На тој начин ги очекува титулата Типстер на месецот и премијата од 100.000 денари!

Овој натпревар е награда за лојалноста на играчите на Спорт лајф, кои како редовни членови на СЛ клубот имаат право на учество во игрите на Спорт лајф и можност да освојат бројни дополнителни подароци и ваучери за игра.

Во моментов, мал број проекти или иницијативи во Македонија се фокусираат на тоа како универзитетите ги подготвуваат студентите за општествена одговорност и за граѓанскиот статус.

повеќе

Попис на населението во 2020 треба да има, затоа што тоа утре може да биде услов за Македонија да чекори напред кон ЕУ.

повеќе

Северна Македонија, исто така, мора да се придвижи кон енергетска независност, користејќи обновливи извори на енергија кои нема да му наштетат на кревкиот екосистем во оваа прекрасна земја.

повеќе