По полноќ

Се намалува цената дизелот, нафтата за домаќинствата и на мазутот

Регулаторната комисија за енергетика соопшти дека вечерва по полноќ ќе се намалат цените на дизело горивото, на нафтата за домаќинствата, како и на мазутот, додека цените на бензините остаснуваат непроменети.

Малопродажната цена на Еуродизе (Д-Е V) и на Екстра лесното масло за домаќинство на (ЕЛ-1) се намалуваат за 2,00 ден/лит

Малопродажната цена на Мазутот М-1 НС се намалува за 1,263 ден/кг и сега ќе изнесува 41,783 ден/кг.

Малопродажните цени на бензините Еуросупер БС-95 и Еуросупер БС-98 не се менуваат.

По полноќ максималните цени на нафтените деривати ќе изнесуваат:

Моторен бензин Еуросупер БС - 95 86,50 (денари/литар)
Моторен бензин Еуросупер БС - 98 88,50 (денари/литар)
Дизел гориво Еуродизел БС (Д-Е V) 88,00 (денари/литар)
Масло за горење Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) 83,50 (денари/литар)
Мазут М-1 НС 41,783 (денари/килограм)

 

Предложеното законско решение се фокусира на аудиовизуелниот/радиодифузниот сектор, игнорирајќи ги последниве две децении на развој на дигиталниот домен и на интернет, со сите негови позитивни и негативни страни.

повеќе

Според последното истражување на организацијата ПИНА, базирано врз анкети направени со 103 новинарки, 24,1% од новинарките добиле закани за физичко насилство, а 19,5% и закани по животот.

повеќе