СДСМ: Раст на извозот од 14,5 отсто во првите седум месеци

Економските мерки и политики на Владата предводена од СДСМ даваат реални и видливи резултати. Според официјалните податоци на Државниот завод за статистика, растот на извозот во првите седум месеци од годинава бележи раст од 14,5 отсто во однос на истиот период од минатата година, соопшти СДСМ.

„Тоа значи дека довербата во економијата е вратена, а конкурентноста зголемена. Покрај растот на извозот, во изминатиот период забележан е раст на Бруто домашниот производ од 3,1, а невработеноста е намалена на историски најниски 17,5 отсто. Ова се само дел од економските параметри кои потврдуваат дека економијата се движи во нагорна линнија.

По години назадување и економска неизвесност денес економијата е развојна и се движи во добар правец. Остануваме посветени на мерките што поттикнуваат економски раст и развој. Градиме силна економија што отвора па да за сите“, се вели во соопштението на СДСМ.

Сѐ додека Македонија ја претставуваат „политички најподобните" ќе тонеме длабоко и уште повеќе ќе се раслојуваме.

повеќе

По определувањето на мерката ефективен притвор, притворениот раководен функционер не може да издава полноважни правни акти, меѓу другото, и поради фактот што го нема службениот печат.

повеќе

Вината за недобивањето на датум за преговори треба да ја барате во вас и вашите соработници и коалициски партнери.

повеќе