Рио кафе инвестираше 1,3 милиони евра во нова технологија

Најголемата македонска компанија за производство на кафе Рио кафе ја заврши инвестицијата во нова, моментално најсовремена италијанска технологија за производство на кафе вредна 1,3 милиони евра. Се работи за еколошки најсофистицирано решение кое ќе придонесе за подобрување на квалитетот на кафињата од програмата на Рио кафе, вклучително и добропознатите брендови Браво премиум и Браво класик, но и овозможува зголемување на капацитетот на работа, отворање на нови пазари и проширување на асортиманот со нови производи.

Новата инсталирана технологија вклучува целосно решение за производство на кафе од печење и мелење до пакување на истото во нови модерни пакувања кои лесно се отвораат и лесно се затвораат со цел задржување на свежината и автентичниот вкус.

Заедно со новата инвестиција, претставени се и новите редизајнирани амбалажи на двата водечки кафе брендови, Браво премиум и Браво класик. Браво премиум е единственото кафе на нашиот пазар кое што е достапно во зипер пакување кое што го штити кафето од влага и воздух и овозможува секогаш да биде свежо и вкусно како штотуку отворено пакување. Иако амбалажата е нова, наградната игра продолжува и понатаму во сите пакување од 100, 200 и 500 грама Браво премиум.

Браво класик освен што доби модерен изглед и подобар квалитет, сега е достапно во амбалажа која лесно се отвора и лесно се затвора со што ја чува оригиналната свежина до последната лажичка кафе. Новите пакувања веќе се достапни во сите маркети низ државата.

Конески со голема дарба и со рационална мисла, создаде комуникативна поезија, создаде за македонските генерации образец на читлива литература.

повеќе

Првичната реакција на голем број држави кога се појави новата варијанта на ковид-19 вирусот за забрана на патувањето од Јужна Африка и од соседните држави, иако истиот веќе се има проширено, е очајна мерка. Всушност, државите можеби се и подобро подготвени отколку што мислат за што и да следи.

повеќе

Со неколку геополитички шаховски потези, Кина докажа дека не секогаш оружјето и војните се единствениот начин за глобална доминација.

повеќе