Реплек: До одржувањето на продолжението на годишното собрание на 22 април функционира досегашниот управен и надзорен одбор

По годишното собрание на Реплек АД одржано пред два дена, на 8 април и дезинформациите и погрешните толкувања кои кружат во јавноста, компанијата „Реплек“ информира дека е точно дека акционерите не ја изгласаа точката за одобрување на работата на надзорниот и управниот одбор. Но точката за отповикување и наименување на нови членови на надзорниот одбор, ќе се спроведе на продолжената седница на собранието која ќе се одржи на 22 април. Дотогаш нормално ќе функционираат досегашниот управен и надзорен одбор, соопшти компанијата.

Европа е решена да се ослободи од меката моќ на Москва (енергенсите), а и на дипломатско поле сака да и стави до знаење дека и за неа ќе има „црвени линии“. 

повеќе

Незабележливите разлики во нашето однесување кои се дел од психолошката манипулација на социјалните мрежи се предизвикани од надзорниот капитализам и ја нарушуваат демократската култура и личната автономија.

повеќе

После десетици години се решава холдингот, неданочните давачки и царинските тарифи значајни за бизнисот.

повеќе