Пуцко петрол стана нов член во семејството на СОС Детско село

Секој поддржувач на работата на СОС Детско село има големо значење и важност за комапниите и за индивидуалците. Нов член во семејството стратешки партнери на СОС Детско село е компаниајта Пуцко петрол. Оваа компанија за сите матуранти и полуматуранти од СОС Детско село обезбеди ваучери за купување гардероба за матурската и полуматурската прослава на овие млади.

Благодарни сме на компанијата Пуцко петрол која покажа исклучителна сензибилност за поддршка и развој на капацитетите на младите, велат од СОС Детско село.

Енергетската криза во светот, но и во Република Македонија (РМ), не стивнува иако сме на почеток на летото кога вообичаено има помала потрошувачка на енергија кај нас. 

повеќе

Самостојните уметници не се доволно мотивирани да создаваат. 

повеќе

Кој кого „мафлосува“, тие нас или ние нив. Чекор напред, три назад, како раковите во Охридското Езеро од моето детство кои исчезнаа во налетот на технолошкиот напредок и уништувањето на животната средина.

повеќе