Закажано за денеска

Протестите во мирување, Битиќи ќе преговара со претставници на ивент-индустријата

Асоцијацијата на ивент - индустријата ИВАП информира дека за денеска добиле покана за средба со вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи во Владата. На средбата, како што велат, ќе продолжат разговорите за помош на нивниот сектор, а протестите ги ставаат во мирување.

„Заради желбата за прогрес и изнаоѓање на прифатливо и одржливо решение за помош, протестите ќе ги ставиме во мирување. Повторното обновување на протестите ќе зависи од текот на разговорите и од евентуалното решение кое ќе биде постигнато“, велат од Асоцијација ИВАП.

Во чест на Меѓународниот ден на трудот, вреди да се разгледа состојбата со работничките права во државата, да се направи краток осврт на изминатата година и да се согледа што може да се направи за да се насочат работите кон подобро.

повеќе

Таквиот вид на анахрон национал-романтизам, со речиси апологетски однос кон окупаторската политика на Бугарија во Втората светска војна, штетна е за хармонизација на односите на Балканот, пред сѐ на Бугарија со РСМ, но и со Србија.

повеќе

Некогаш да градиш на три континенти, а денес да не ја градиш сопствената држава.

повеќе