Промотивни потрошувачки кредити од Стопанска банка а.д. Битола

Рокот на враќање на новиот хипотекарен ненаменски кредит е до 240 месеци, а максималниот износ кој може да се подигне се одредува според кредитната способност на кредитокорисникот и вредноста на обезбедувањето.

Стопанска банка а.д. Битола нуди хипотекарен ненаменски, потрошувачки кредит со 4,5% фиксна каматна стапка за првите пет години. Оствари ги твоите соништа со најповолниот хипотекарен ненаменски, потрошувачки кредит – велат од Банката.

Каматната стапка од 4,5% е фиксна за првите пет години.

Промотивно до 31 декември 0,5% провизија за одобрување и гратис полиса за осигурување за првата година.

Доколку кредитот се искористи за рефинансирање на обврски во други банки, нема провизија за одобрување.

Рокот на враќање на овој хипотекарен ненаменски кредит е до 240 месеци, а максималниот износ кој може да се подигне се одредува според кредитната способност на кредитокорисникот и вредноста на обезбедувањето.

Кредитната способност е до 60% однос рата/плата.

Старосната граница на кредитокорисниците е максимум 80 години на денот на достасување на кредитот.

Македонија може да ги задоволи потребите од електрична енергија ако на површина од 160 км2 постави соларни панели, а инвестицијата за тоа е 2,4 милијарди евра.

повеќе

Тешко е да се очекува дека ветото ќе биде туку-така тргнато. Дури и кога би се постигнал некаков договор, тоа би значело дека Македонија направила тешки и болни компромиси за да дојде до решение, имајќи ги предвид тврдите позиции на Бугарија.

повеќе

Лошите прогнози за инфлацијата и зголемувањето на цените на сите енергенси, не упатува кон еден заклучок - обновливите извори на енергија, заедно со вложувањето во самоодржливост и економијата на подарувањето сега се позначајни отколку кога и да е претходно.

повеќе