Прифатен текстот за намалување на цените на роаминг во земјите од Западен Балкан

Владата на денешната седница го прифати усогласениот текст на Договорот за намалување на цените на услугите за роаминг во мрежите за јавни мобилни комуникации во регионот на Западен Балкан.

Како што соопшти владината прес-служба, Владата го овласти министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, да го потпише договорот за намалување на цените на роамингот на Западен Балкан.

Демонизирањето на Исламот и неговото постојано поврзување со тероризмот е загрижувачка појава во светот, а и на Балканот.

повеќе

Последните искричења во меѓународниот поредок ја прават нејасна агендата за евроатлантски интеграции на регионот која претставува неопходен услов за долгорочна стабилност на Западен Балкан.

повеќе

Очигледно во градењето на македонското општество заборавивме да ја промовираме правдата како негова примарна цел.

повеќе