Предности на патничко здравствено осигурување со покритие за ковид-19

Патувањата може да бидат безбедни и сигурни и во време на Ковид-19 со соодветно патничко осигурување. За да се обезбедите за безгрижно патување потребно е да поседувате полиса која има точно дефинирани услови и целосно покритие за ковид-19.

Токму вакво здравствено патничко осигурување со сигурно и точно дефинирано покритие за ковид-19 нуди единствено Кроација осигурување.

Ова осигурително покритие обезбедува поголема заштита, чувство на безбедност и сигурност каде и да одите дури и во услови на пандемија. Така, полисата за патничко здравствено осигурување со покритие за ковид-19 на Кроација вклучува покритие за трошоци за тестирање во случај на појава на симптоми на Ковид-19, медицински прегледи од страна на овластен лекар, потребни лекови дадени при болничко лекување, болничко лекување во случај на потврдена инфекција и трошоци за репатријација во случај на потврдена инфекција.

Покрај тоа, осигурувањето опфаќа и целосна асистенција од компанијата со сите потребни чекори и неопходни информации поврзани со здравствени протоколи во земјата каде осигуреникот престојува. Достапно е како индивидуално или семејно и важи за патувања во земјите од Европа, Турција, Русија и Египет.

Патувањата од секаква природа се веќе неопходност по цела година апстиненција и одлагање на потребните деловни или приватни патувања. Летото е секако период за посета на разни дестинации, а само патничко здравствено осигурување ја овозможува потребната сигурност и безгрижност при секое патување и излегување од границите на државата. Со јасно и прецизно дефинирани услови и предности, ова патничко осигурување нуди целосна здравствена заштита и покритие за ковид-19. Оовеќе информации на телефон 15 599 или и-мејл [email protected].

Комерцијален текст

Насловот асоцира и на резултатите од изборите, кои, кога ќе излезе оваа колумна, ќе бидат познати, иако најретко споменуван збор во кампањата беше зборот ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈА, кој е единствен начин за остварување на сите „големи“ ветувања што ги слушнавме изминативе две недели.

повеќе

Опонентите на академик Блаже Ристовски во Македонија го квалификуваа како националист, во белградскитe кругови  го именуваа како „бугарофил“, а во Бугарија го нарекуваа „Југословен“ и „србокомунист“. А тој си остана ист, исправен пред нападите и секогаш подготвен да им одговори на критичарите.

повеќе

Ентузијазмот во првите месеци од годинава во врска со масовната вакцинација беше таков што Србија во март беше прва меѓу европските држави според бројот на граѓани што примија втора доза на милион жители. 

 

повеќе