По пожарот во ТЦ Глобал, првиот целосно реновиран дуќан

Во големиот пожар кој избувна ноќта на 2 јануари во ТЦ Глобал Струмица, беа оштетени една третина од пазарот, голем дел од дуќаните на приземјето и на првиот кат, како и дел од оние лоцирани на вториот и третиот кат, додека пак покривот целосно се урна. Според барањата за оштета на тезги и продавници, беа оштетени приближно 50 правни субјекти. Над еден милион евра штета беше пријавена од физичките и правните лица до општинската комисија во Струмица.

Осигурувањето на имот, во зависност од осигурителната компанија и опсегот на полисата, во овој случај беше единственото брзо решение за сопствениците чии дуќани беа зафатени од пожарот.

 

Ова се фотографиите пред и потоа во дуќан во ТЦ Глобал што беше зафатен со пожарот. Ова е единствен дуќан од целосно опожарените во трговскиот центар, што е целосно саниран и веќе вратен во првобитниот изглед и повторно отворен. Брзата постапка на осигурителната компанија Кроациа осигурување овозможи брзо санирање на објектот за што беше исплатена сума за оштета од над еден милион денари, за деловен простор со површина од 130м2.

Беше исклучително важно што побрзо да го вратиме објектот во првобитната состојба и да почнеме со работа, за мене како сопственик, но и за вработените. Благодарение на брзата реакција на осигурителната компанија тоа се случи во најкус можен рок, со минимални процедури и целосна поддршка од Кроациа осигурување. Ние сме единствениот објект од сите целосно опожарени дуќани што денес работи”, вели Зоран Василев, сопственикот на дуќанот.

Со соодветен избор на осигурување во случај на незгода ќе ја зачувате вредноста на вашиот имот а воедно ќе си обезбедите посигурна иднина. Направете избор на осигурување со коешто ќе го осигурате вашиот имот пред опасностите кои секојдневно ве загрозуваат.

Комерцијален текст

Не треба толку да се грижиме за тоа дали се искачуваме на табелата, туку повеќе треба да внимаваме на тоа дали навистина се справуваме, истражуваме и ги гониме оние кои се занимаваат со корупција.

повеќе

Потребно е да се провери дали имало наредба за следење врз Камчев.

повеќе

Во чест на Меѓународниот ден на трудот, вреди да се разгледа состојбата со работничките права во државата, да се направи краток осврт на изминатата година и да се согледа што може да се направи за да се насочат работите кон подобро.

повеќе