По една понуда на јавниoт повик за производство, дистрибуција и снабдување со топлинска енергија

По јавниот повик за избор на вршител на енергетска дејност регулирано производство на топлинска енергија, вршител на енергетска дејност дистрибуција на топлинска енергија и вршител на енергетска дејност снабдување со топлинска енергија, во Владата се одржа јавно отворање на понудите. За сите три дејности се пријавија само фирмите неодамна формирани од ЕСМ.

Комисијата утврди дека за избор на вршител на енергетска дејност регулирано производство, дистрибуција и снабдување со топлинска енергија се пријавија фирмите Друштво за производство на топлинска енергија ЕСМ производство на топлина ДООЕЛ Скопје, Друштво за дистрибуција на топлинска енергија ЕСМ дистрибуција на топлина ДООЕЛ Скопје и Друштво за снабдување со топлинска енергија ЕСМ снабдување со топлина ДООЕЛ Скопје.

По евалуацијата на пристигнатите понуди, комисијата ќе достави предлог до Владата, што ќе биде разгледан на една од наредните седници.

Почнавме со спротивставени мислења околу Законот за работни односи, со кој недела се прогласува за неработен ден. Завршивме на Уставен суд.

повеќе

Да ги споменеме и другите големи глобални предизвици: големите опасности од еколошка катастрофа; зголемувањето на нееднаквоста во нашите општества; и напливот на нови технологии кои можат да го нарушат светот доколку истите не бидат соодветно користени и контролирани.

повеќе

Им благодарам на Русите како креатори, но посебно на бугарските послушни  извршители за пропагандата што ја водат против Македонија. Што направија?

повеќе