Отворен реновираниот „Тинекс“ маркет во Ѓорче Петров

Од денеска повторно е отворен реновираниот „Тинекс“ маркет Ѓорче Петров на ул. „Ѓорче Петров“ бр.22. „Тинекс“ маркетот по реновирањето располага со зголемен продажен простор од 570м2 и е конципиран со два влеза за лесна пристапност на потрошувачите.

Маркетот сега има помодерен изглед со елементи на дрво и уште попријатна атмосфера за пазарење, а покрај редовните оддели, располага со голема и модерна пиљара каде може да се купи свежо овошје и зеленчук, пекара каде во секое време може да се купи свеж леб и топли бели печива..., а по реновирањето како новитет отворена е и месарница за продажба на свежо месо и преработки од месо кои секојдневно се доставуваат од погоните за расек на „Тинекс“. Дополнително по реновирањето е  отстапен и поголем продажен простор за категоријата органска и здрава храна.

Во маркетот работат вкупно 25 вработени и има 4 наплатни каси за услужување на потрошувачите.


Целта на „Тинекс“ е да им ги обезбеди најдобрите услови за пазарење на потрошувачите и токму поради тоа постојано се унапредуваат постоечките маркети.  

По повод повторното отворање на реновираниот маркет подготвени се ексклузивни акции, големи попусти и промоции, а за членовите на Мој Тинекс клубот од 17-ти до 19-ти август ќе се доделуваат 3 x повеќе поени на износот на направената сметка.

Комерцијален текст

Сѐ поочигледно е дека наместо Заев да направи чистка и да замети, граѓаните ќе го изметат него и СДСМ.

повеќе

Можеби поради еуфоријата што ја донесе туризмот - и желбата на самите жители на Грција да уживаат во одморите - пошироката јавност беше подготвена да ги толерира дневните бројки на новозаразени (во просек помеѓу 2.000 и 3.000 случаи во текот на летото). 

повеќе

Насловот асоцира и на резултатите од изборите, кои, кога ќе излезе оваа колумна, ќе бидат познати, иако најретко споменуван збор во кампањата беше зборот ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈА, кој е единствен начин за остварување на сите „големи“ ветувања што ги слушнавме изминативе две недели.

повеќе