Министерот за земјоделство на увид на жетва

Откупната цена на јачменот е 17 денари, лани беше 10 денари, вели Николовски

Цената за откупен килограм јачмен изнесува високи 17 денари, за разлика од ланската година кога цената изнесуваше 10 денари па очекувам вкупната количина на јачмен за оваа сезона да достигне до околу 140.000 тони, изјави министерот за земјоделство Љупчо Николовски кој денеска бил во посета на младиот земјоделец Славче Костев, производител на јачмен од Свети Николе.

„Во екот на жетвата на јачмен, ме радува кога директно од земјоделците го слушам нивното задоволство и од цената, но и од мерките кои изминатиов период како министерство ги носиме за поддршка на земјоделците" изјавил министерот Николовски.

Доколку чувствуваме дека нашиот труд ќе биде награден со успех, ќе ѝ приоѓаме на околината со апетит, доверба и храброст.

повеќе

Од општи формулации кон конкретни разговори.

повеќе

„Вчерашниот ден измина, утрешниот допрва доаѓа, го имаме само денес - да започнеме“.

повеќе