Министерот за земјоделство на увид на жетва

Откупната цена на јачменот е 17 денари, лани беше 10 денари, вели Николовски

Цената за откупен килограм јачмен изнесува високи 17 денари, за разлика од ланската година кога цената изнесуваше 10 денари па очекувам вкупната количина на јачмен за оваа сезона да достигне до околу 140.000 тони, изјави министерот за земјоделство Љупчо Николовски кој денеска бил во посета на младиот земјоделец Славче Костев, производител на јачмен од Свети Николе.

„Во екот на жетвата на јачмен, ме радува кога директно од земјоделците го слушам нивното задоволство и од цената, но и од мерките кои изминатиов период како министерство ги носиме за поддршка на земјоделците" изјавил министерот Николовски.

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе

Несанкционирањето на овој говор доведува до повторување, ширење и злоупотреба на овие аномалии како еден вид „нормализиран“ начин во политичката борба против поединци и групи со различни мислења.

повеќе

Потписниците на нотарските изјави дека нема да гласаат за измените на Уставот се подложни на промени за материјално благо.

 

повеќе